Detská Time4fun tour

Občianske združenie Time4fun, o.z.  si dalo za cieľ organizovať súťažné aj rekreačné podujatia pre deti, mládež a dospelých. A tak už po druhý raz za pomoci ďalších organizátorov a podporovateľov pripravilo sériu cyklistických pretekov pre deti vo veku od 1 do 14 rokov s názvom Detská Time4fun tour. V siedmych kolách od apríla do septembra si toho roku nádejní následovníci Petra Sagana zmerali svoje sily v zdolávaní kilometrov na bicykloch. A súťažilo sa na mnohých zaujímavých miestach východného Slovenska.

1. kolo – 29.4.2023 „Castle Cross“ – Veľká Ida

2. kolo – 3.6.2023 „Poľanský kačúr“ – Blatná Polianka

3. kolo – 24.6.2023 Košice – mestská časť Lorinčík

4. kolo – 8.7.2023 „Borovský medveď“ – Medzilaborce – Borov

5. kolo – 15.7.2023 „Moldavské limity“ – Moldava nad Bodvou

6. kolo – 9.9.2023 „Singletrack maraton“ – Jahodná

7. kolo – 17.9.2023 „Hrešná“ – Košice

Po skončení siedmeho kola druhej série Detskej Time4fun tour nastal čas na celkové vyhodnotenie ročníka 2023. Ocenenia si odniesli mnohí žiaci našej školy:

Kategóriu 7-8 ročných dievčat vyhrala Natália Kočišová z III.C triedy, v kategórii 9-10 ročných chlapcov získal 2. miesto Tobias Gumaň, 3. miesto Tony Gumaň a krásne 4. miesto Oliver Gumaň, všetci traja žiaci III.C. Do súťaže sa zapojili aj Gabriel Balázs III.A, Oliver Záhorský III.A a Tibor Sakáč III.C.

Viaceré výskumy ukazujú, že deti majú v súčasnosti nedostatok pohybu. Je nevyhnutné podporovať ich a aktívne s nimi tráviť voľný čas. Skrátka vytvárať im podmienky, ktoré prispievajú k budovaniu pozitívnej emočnej väzby k pohybu. Základom je vysvetliť, prečo je pohyb dôležitý. Komunikácia činom je síce náročnejšia než komunikácia slovom, ale o to presvedčivejšia. Organizátori Detskej Time4fun tour a rodičia žiakov, ktorí sa do tejto tour zapojili, zvládajú komunikáciu činom na jednotku s hviezdičkou.